انتخاب رنگ سبز انتخاب رنگ آبی انتخاب رنگ قرمز انتخاب رنگ نارنجی
ضد ویروس شید , راحت باشید
برخی از موضوعات سایت
برخی از موضوعات سایت
  • دسترسی به سایت های علمی

    پسورد های دانشگاهی

  • کتاب

    کتاب ها

  • مقالات

    مقالات

  • نرم افزار

    نرم افزار

  • جزوات

    جزوات

  • ساير موضوعات

    ساير موضوعات

  • ارتباط با ما

    ارتباط با ما


  • برای سفارش تبلیغات در انجمن فصل تازه کلیک کنید .
    نمایش نتایج: از 1 به 1 از 1

    موضوع: برج تقطیر

    1. Top | #1
      مدیر بازنشسته
      1 star star star star star

      وضعيت
      persian_land آنلاین نیست.
      میزان امتیاز
      2802
      reputation reputation reputation reputation reputation reputation reputation reputation reputation reputation reputation
      اندازه فونت

      برج تقطیر

      بطور کلی برج تقطیر شامل 4 قسمت اصلی می باشد:
      1. برج Tower
      2. سیستم جوشاننده Reboiler
      3. سیستم چگالنده Condensor
      4. تجهیزات جانبی شامل: انواع سیستمهای کنترل کننده، مبدلهای حرارتی میانی، پمپها و مخازن جمع آوری محصول.

      • برج (Tower)
      بطور کلی برجهایی که در صنعت جهت انجام عمل تقطیر مورد استفاده قرار می گیرند، به دو دسته اساسی تقسیم می شوند:
      1. برجهای سینی دار (Tray Towers)
      2. برجهای پرشده (Packed Towers)

      برجهای سینی دار بر اساس نوع سینی های به کاررفته در آن به 4 دسته تقسیم می شوند:
      1. برجهای سینی دار از نوع کلاهکی (فنجانی) (Bubble Cap Towers)
      2. برجهای سینی دار از نوع غربالی (Sieve Tray Towers)
      3. برجهای سینی دار از نوع دریچه ای(Valve Tray Towers)
      4. برجهای سینی دار از نوع فورانی (Jet Tray Towers)
      هر کدام از انواع برجهای مذکور دارای مزایا و معایبی هستند که در بخشهای بعدی مورد بحث قرار خواهند گرفت.

      طرز کار یک برج سینی دار
      بطور کلی فرآیندی که در یک برج سینی دار اتفاق می افتد، عمل جداسازی مواد است. همانطور که ذکر شد فرآیند مذکور به طور مستقیم یا عیرمستقیم انجام می پذیرد.
      در فرآیند تقطیر منبع حرارتی (Reboiler)، حرارت لازم را جهت انجام عمل تقطیر و تفکیک مواد سازنده یک محلول تأمین میکند. بخار بالارونده از برج با مایعی که از بالای برج به سمت پایین حرکت می کند، بر روی سینی ها تماس مستقیم پیدا می کنند. این تماس باعث ازدیاد دمای مایع روی سینی شده و نهایتا باعث نزدیک شدن دمای مایع به دمای حباب می گردد. با رسیدن مایع به دمای حباب به تدریج اولین ذرات بخار حاصل می شود که این بخارات غنی از ماده فرار (ماده ای که از نقطه جوش کمتری و یا فشار بالاتری برخوردار است) می باشد.از طرفی دیگر در فاز بخار موادی که از نقطه جوش کمتری برخوردار هستند، تحت عمل میعان قرار گرفته و بصورت فاز مایع به سمت پایین برج حرکت می کند. مهمترین عملکرد یک برج ایجاد سطح تماس مناسب بین فازهای بخار و مایع است. هر چه سطح تماس افزایش یابد عمل تفکیک با راندمان بالاتری صورت میگیرد. البته رژیم جریان مایع بر روی سینی نیز از جمله عوامل مهم بر عملکرد یک برج تفکیک می باشد.

      اینک به بیان عبارات و اصطلاحاتی که در این ارتباط (فرآیند تقطیر) کاربرد زیادی دارد پرداخته می شود.

      خوراک (Feed)
      مخلوط ورودی به داخل برج که ممکن است مایع، گاز و یا مخلوطی از مایع و گاز باشد، خوراک (Feed) نام دارد. معمولا محل خوراک در نقطه مشخصی از برج است که از قبل تعیین می شود. در برجهای سینی دار محل ورودی خوراک را سینی خوراک یا (Feed Tray) می نامند. از جمله مشخصات مهم سینی خوراک این است که از نقطه نظر درجه حرارت و ترکیب نسبی (کسر مولی) ، جزء مورد نظر با خوراک ورودی مطابقت داشته باشد. البته محل خوراک ورودی به حالت فیزیکی خوراک نیز بستگی دارد. معمولا اگر خوراک بصورت مایع باشد، همراه با مایعی که از سینی بالایی سرازیر می شود به درون سینی خوراک وارد می گردد. اگر خوراک بصورت بخار باشد معمولا آن را از زیر سینی خوراک وارد می کنند و اگر خوراک بصورت مخلوطی از مایع و بخار باشد، بهتر است که ابتدا فاز مایع و بخار را از هم جدا نموده و سپس به طریقی که گفته شد خوراک را وارد برج نمایند. ولی عملا به منظور صرفه جویی از هزینه های مربوط به تفکیک دو فاز بخار و مایع، عمل جداسازی به ندرت صورت می گیرد.

      محصول بالاسری (Overhead Product)
      آنچه از بالی برج به عنوان خروجی از آن دریافت می شود محصول بالاسری نامیده می شود که معمولا غنی از جزئی که از نقطه جوش کمتری برخوردار است می باشد.

      محصول ته مانده (Bottom Product)
      ماده ای که از پایین برج خارج می شود ته مانده یا محصول انتهایی (Bottom) نام دارد و معمولا غنی از جزء یا اجزائ سنگین تر (که از نقطه جوش بالاتری برخوردار می باشند) خواهد بود.

      نسبت برگشت (پس ریز) (Reflux Ratio)
      نسبت مقدار مایع برگشتی به برج بر حسب مول یا وزن به مایع یا بخاری که به عنوان محصول از سیستم خارج می شود را نسبت برگشتی می گویند و آن را با حرف R نشان می دهند.

      نسبت برگشتی و اثرات آن بر شرایط کارکرد برج
      با افزایش نسبت مایع برگشتی تعداد سینی های مورد نیاز جهت تفکیک (طول برج) کاهش می یابد، اما در مقابل آن بار حرارتی کندانسور و جوش آور و مقادیر بخار و مایع در طول برج افزایش می یابد. در این صورت نه تنها لازم است سطوح گرمایی مورد نیاز به آنها اضافه شود، بلکه به دلیل افزایش میزلن جریان مایع و بخار سطح مقطع برج نیز افزایش می یابد.
      هنگامی که مقدار R زیاد باشد تعداد مراحل و طول برج به کمترین مقدار خود می رسد و تمام محصول بالاسری به عنوان مایع برگشتی وارد برج می شود و این حالت را برگشت کامل یا (Total Reflux) می نامند.
      در شرایطی که R در کمترین مقدار خود باشد طول برج و تعداد مراحل در بیشترین مقدار خود خواهد بود و عمل تفکیک به شکل کاملی انجام نخواهد شد. مقدار عملی R معمولا بین حالت برگشت کامل و حداقل میزان R است. در بیشتر موارد مقدار مایع برگشتی بر روی درجه حرارت برج نیز تأثیر می گذارد. معمولا در یک برج تقطیر دمای انتهای آن به مراتب بیشتر از دمای پایین آن است و این اختلاف دما در طول برج وجود خواهد داشت. میزان جریان برگشتی به عنوان یک عامل کنترلی بر روی درجه حرارت سیستم خواهد بود.

      • جوش آور (Reboiler)
      جوش آورها که معمولا در قسمت های انتهای برج و کنارآن قرار داده می شود، وظیفه تأمین حرارت یا انرژی لازم را برای انجام عمل تقطیر به عهده دارند.
      معمولا جوش آورها به عنوان یک مرحله تعادلی در عمل تقطیر و به عنوان یک سینی در برجهای سینی دار در نظر گرفته می شوند.

      انواع جوش آورها
      مهمترین انواع جوش آورها که در صنایع شیمیایی کاربرد زیادی دارند، عبارتند از:
      1. دیگهای پوشش (Jacketted Kettle)
      2. جوش آورهای داخلی (Internal Reboiler)
      3. جوش آور نوع Kettle
      4. جوش آور ترموسیفونی عمودی (Vertical Termosiphon Reboiler)
      5. جوش آور ترموسیفونی افقی (Horizontal Thermosiphon Reboiler)
      6. جوش آور از نوع سیرکولاسیون اجباری (Forced Circulation Reboiler)

      در جوش آورهای ترموسیفونی یا جوش آورهای با گردش طبیعی، حرکت سیال بر اساس اختلاف دانسیته نقاط گرم و سرد صورت می پذیرد. این پدیده می تواند به دو صورت انجام پذیرد که عبارتند از :
      1. جوش آوری با یکبار ورود سیال (Once – Thorugh Reboiler)
      2. جوش آور با چرخش سیال (Recirculating Reboiler)

      معیارهای موجود برای انتخاب جوش آور مناسب
      بطور کلی نکاتی که در انتخاب یک جوش آور باید مد نظر قرار گیرد عبارتند از :
      1. سرعت انتقال (حداقل سطح)
      2. فضا و خطوط لوله لازم
      3. سهولت نگهداری
      4. تمایل به رسوب و جرم گذاری سیال
      5. زمان اقامت سیال در فرآیند
      6. پیداری عملیاتی
      7. هزینه عملیاتی
      8. افزایش میزان بخار تولیدي
      هر کدام از جوش آورها مزایا و معایبی دارد که در کتب مرجع جمع آوری شده است. از این داده ها می توان برای طراحی اولیه کمک گرفت. ولی بطور کلی متداولترین و اقتصادی ترین
      جوش آوری که در صنایع شیمیایی و پتروشیمی مورد استفاده قرار می گیرد نوع ترموسیفونی می باشد، خصوصا نوع افقی آن که در سیستمهای تقطیر کاربرد زیادی دارد.

      انتخاب نوع Reboiler
      انتخاب نوع Reboiler یا جوش آور به عوامل زیر بستگی دارد:
      1. خواص فیزیکی سیال بویژه ویسکوزیته و تمایل به رسوبدهی سیال
      2. فشار عملیات (خلأ یا تحت فشار)
      3. روش قرار گرفتن تجهیزات و فضای قابل استفاده

      مزایای جوش آورهای ترموسیفونی افقی
      1. ابعاد واحدهای افقی از نقطه نظر طول لوله ها و وزن محدودیتی نداشته و بنابراین برای سطوح حرارتی بزرگ، نصب واحدهای افقی مطلوبتر و آسانتر می باشد.
      2. از آنجائیکه در جوش آورهای ترموسیفونی افقی، سیال در داخل پوسته حرکت می نماید، از نظرعدم رسوب و جرم گذاری و سهولت در نگهداری و استفاده از آنها ترجیح دارد.
      3. این جوش آورها از نظر طراحی هیدرولیکی سطوح مایع مجاز در سیستم، منعطف تر می باشند و جریان های با گرد بالایی را می توان بدون هیچ مشکلی در آن ایجاد نمود.
      4. جوش آورهای ترموسیفونی افقی نسبت به نوع عمودی، افزایش نقطه جوش کمتری دارند و این مسئله در موارد خاصی کخ سیال نسبت به دما حساس بوده و یا سیستم در حالت خلأ عمل می نماید مزیتی مهم محسوب می گردد.

      • چگالنده (Condenser)
      نقش چگالنده در واقع تبدیل بخارات حاصل از عمل حرارت دهی به مخلوط، به مایع می باشد. این امر در اصطلاح میعان یا چگالش نامیده می شود و دستگاهی که در آن عمل مذکور انجام می شود چگالنده نام دارد. به طور کلی چگالنده ها به دو دسته اساسی تقسیم می شوند:
      1. چگالنده های کامل (Total Condenser)
      2. چگالنده های جزئی (Partial Condenser)
      در صورتیکه تمام بخار بالای برج به مایع تبدیل شود و بخشی ازآن وارد برج شده و بخش دیگر وارد مخزن جمع آوری محصول گردد عمل میعان کامل (Total Condensation) انجام شده است. اما اگر بخشی از بخارات حاصل مایع شده و بخش دیگر به صورت بخار از کندانسور خارج شود به آن یک کندانسور جزئی گفته می شود. در کتب مرجع راهنمای انتخاب نوع کندانسور همراه با ضرایب انتقال حرارت کندانسور تهیه شده است.

      کاربر مقابل پست persian_land عزیز را پسندیده است:


      هوا دلگیر..درها بسته ...سرها در گریبان...دستها پنهان...
      نفسها ابر...دلها خسته و غمگین
      درختان اسکلتهای بلورآجین
      زمین دلمرده ...سقف آسمان کوتاه
      غبار آلوده مهر و ماه
      زمستان(ایران) است....

      کمرنگ میشویم ...کمرنگ ...کمرنگ ...کمرنگ تر

    موضوعات مشابه

    1. هتل برج العرب - امارات
      توسط hoda-mehraz در انجمن معماری از زبان تصویر
      پاسخ: 0
      آخرين نوشته: 01-09-2011, 16:07
    2. 10 برج سبز اول دنیا
      توسط panoram در انجمن پروژه های اجرایی معماری
      پاسخ: 5
      آخرين نوشته: 23-08-2011, 20:46
    3. برج ایفل
      توسط panoram در انجمن مباحث تخصصی مهندسی معماری و سازه و فن ساختمان
      پاسخ: 0
      آخرين نوشته: 06-07-2011, 07:32
    4. برج آیرودینامیک 600 متری در چین
      توسط bahareh69 در انجمن اخبار جهان
      پاسخ: 0
      آخرين نوشته: 25-06-2011, 10:47
    5. رستوران گردان برج میلاد
      توسط Liliyana در انجمن اخبار ایران
      پاسخ: 20
      آخرين نوشته: 21-06-2011, 11:28

    کلمات کلیدی این موضوع

    مجوز های ارسال و ویرایش

    • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
    • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •  
    انجمن علمی فصل تازه از سال 1390 شروع به فعالیت نموده و بخش اعظمی از فعالیت های خود را به مسائل علمی و بخشی را به تفریح و سرگرمی اختصاص داده است.

    اکنون ساعت 22:24 برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.

    ايميل پست الکترونيکي مديريت سايت : ---
    پيامک همراه جهت پيامک : ---