سلام مهمان گرامي

براي مشاهده تالار با امکانات کامل مي بايست از طريق ايــن ليــنک ثبت نام کنيد .
اسید لاکتیک چیست؟
کاربری
کاربر گرامی به انجمن علمی مهندسی فصل تازه خوش آمدید . اگر این نخستین بازدید شما از سایت است , لطفا ثبت نام کنید:
برای سفارش تبلیغات در انجمن فصل تازه کلیک کنید .
نمایش نتایج: از 1 به 1 از 1

موضوع: اسید لاکتیک چیست؟

  1. #1
    1 star star star star star
    عضو سایت
    تاریخ عضویت
    19-08-2011
    محل سکونت
    چالوس+ قائمشهر+ دامغان
    نوشته ها
    62
    میزان امتیاز
    209
    Array
    اندازه فونت

    اسید لاکتیک چیست؟

    هنگامی که فرد به تمرینات سخت و با شدت می پردازد در عضلات درگیر احساس سوزشی می نماید که علت این احساس سوزش بر اثر تجمع زیاد اسیدلاکتیک در آن عضلات می باشد.

    اسیدلاکتیک یک ترکیب بی رنگ است که تقریباً توسط تمامی بافت های بدن تولید می گردد و برای فعالیت های بدنی ضروری می باشد. زمانی که اسیدلاکتیک تولید شد از طریق جریان خون در تمام بدن به طور دائم گردش می نماید. البته در مقدار بسیار ناچیز. اسید لاکتیک را هم می توان همانند کراتین به صورت مصنوعی برای مصرف در (PLA) تولید نمود. با این اوصاف ممکن کردن اسیدلاکتیک مسئله ای است که برای هر کسی جای حدس و گمان دارد.

    اسید لاکتیک به طور معمول از تخمیر گلوکز که یک کربوهیدرات است و از طریق پروسه گلیکولسیز حاصل می گردد که یک پروسه شیمیائی است که در آن گلوکز با شکسته شدن به اسید Pyruvic مبدل شده و دی اکسیدکربن، آب و انرژی (ATP) آزاد می گردد. اگر میزان اسید Pyruvic مازاد باشد آن وقت است که اسیدلاکتیک تشکیل می گردد.

    ▪ به هر حال این یک واکنش برگشت پذیر می باشد هنگامی که اسیدلاکتیک اکسیژن دریافت می کند دوباره به اسید Pyruvic جهت استفاده بعدی در بدن مبدل می گردد. اسید لاکتیک توسط خون از عضله گرفه (منقبض) شده به کبد فرستاده می شود و در آنجا دوباره به اسید Pyruvic مبدل می گردد و سپس به دی اکسیدکربن، آب و اندانسیون تری فسفات (ATP)

    ▪ اسید لاکتیک یک محصول ثانوی می باشد که توسط بافت های بدن و علی الخصوص توسط عضلات جهت دستیابی به انرژی به وسیله متابولیزه کردن گلوکز در غیاب اکسیژن تولید می گردد. گلوکز یا از طریق جریان خون و یا از طریق فرم ذخیره شده آن در عضلات (گلیکوژن) تأمین می گردد. از این سیستم انرژی رسانی به عنوان سیستم انرژی رسانی غیرهوازی (anaerobic) نام می برند.

    ▪ اسیدلاکتیک (در مقادیر زیاد) معمولاً در طول تمرینات سخت و نفس گیر تشکیل می گردد. مقدار زیاد اسیدلاکتیک در عضلات می تواند منجر به گرفتگی عضلانی گردد.

    ▪ اسیدلاکتیک با تخمیر لاکتوز قند موجود در شیر باعث ترشی شیر می گردد. همین خاصیت اسیدلاکتیک باعث شده از آن به عنوان یک ماده مفید در مقاصد تجاری از قبیل تهیه پنیر، نوشیدنی های غیرالکلی (کوکاکولا، لیموناد) و موادغذائی دیگر استفاده گردد.

    ● اسیدلاکتیک در تمرینات با وزنه

    ▪ هنگامی که فرد به تمرینات سخت و با شدت می پردازد در عضلات درگیر احساس سوزشی می نماید که علت این احساس سوزش بر اثر تجمع زیاد اسیدلاکتیک در آن عضلات می باشد.

    ▪ اگر شدت تمرین از حدی عبور کند که به عضله مورد تمرین اکسیژن به حد کافی نرسد میزان انباشت اسید لاکتیک در آن عضله و جریان خون افزایش خواهد یافت.

    ▪ به خاطر داشته باشید هنگامی که قصد تمرین تا خستگی نهائی را دارید. ناتوانی عضلانی بدون احساس سوزش عضلانی امکان پذیر نمی باشد و اگر به همین منوال ادامه دهید خاطر جمع باشید که عضلاتتان را تا حد خستگی نهائی آن تمرین نداده اید و در سطحی تمرین داده اید که از آن به عنوان سطح پائین تر از اسیدلاکتیک (Sub Lacticalcid) نام می برند.

    ▪ تمرین در سطح اسیدلاکتیک بدین معنی می باشد که احساس تجمع اسیدلاکتیک در عضله مورد تمرین در دو سه تکرار آخر ست بسیار مشهود می باشد.

    ▪ برای اجراء دو تکرار آخر می بایست حداکثر تقلا را به کار بست و به همین دلیل هم هست که اکثر مربیان خصوصی به شاگردان شان می گویند در دو سه تکرار آخر سوزش عضلانی را احساس کن.

    ▪ اجراء مقطعی تمرینات تا سطح خستگی در حقیقت باعث پیشرفت توانائی ایروبیکی می گردد. اجراء تمرینات با شدتی که منجر به تشکیل اسیدلاکتیک شود در قیاس با اجراء تمرینات در سطح متوسط خیلی سریع تر باعث افزایش استقامت عضلانی خواهد شد.

    دلیل ان هم این است که هر چه سطح تمرینات پیشرفت نماید عضله ورزیده تر شده و پروسه تخلیه اسیدلاکتیک از بافت ها سریع تر انجام می گیرد و در نتیجه احساس سوزش عضلانی کمتری تجربه خواهد شد.

    ▪ بهترین راه برای رهائی از اسیدلاکتیک در عضله گرفته تداوم دادن به تمرینات و اجراء آن در سطح پائین و آهسته می باشد.

    اسیدلاکتیک با راه رفتن خیلی سریع تر از استراحت کامل از بافت ها خارج می گردد. به دلیل اینکه گردش خون در یک نرخ بالاتر و منظم تری در جریان می باشد.

    ▪ بنابراین روند سرد کردن بدن به گردش خون اجازه می دهد که به گردش خود در عضلات ادامه بدهد و در نتیجه این فرصت به اسیدلاکتیک نیز داده می شود که به داخل کبد رفته و در آنجا دوباره به اسید Pyrvic تبدیل گردد.

    ▪ در بین ست های سنگین می بایست استراحت کافی انجام داد. البته به قدری که اکسیژن به عضلات فرستاده شد و از تجمع اسیدلاکیک کاسته گردد اگر استراحت کافی در بین ست ها صورت نگیرد. افزایش اسیدلاکتیک باعث خواهد شد که یک احساس خستگی و تهوع پس از تمرین به سراغ تان بیاید.

    ▪ با این تفاسیر، برای تمام کردن تمرین دست یابی، سوزش عضلانی به صورت دوره ٔ یک کار خوب تلقی می شود. اما به خاطر داشته باشید که بین ست ها سنگین به اندازه کافی استراحت کنید و از نفس عمیق غافل نشوید. روند مناسب سرد کردن بدن را پس از اجراء یک جلسه تمرینی سخت و نفس گیر حتماً انجام دهید.

    2 کاربر پست termah عزیز را پسندیده اند .




    راه من امید و مقصدم پیروزیست

    My Esperanza y Mi objetivo Es la victoria

موضوعات مشابه

  1. اسید استیک
    توسط persian_land در انجمن مقالات ، پروژه ها و موضوعات عمومي مهندسي شيمي
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 14-09-2011, 17:17
  2. ایده چیست؟
    توسط hoda-mehraz در انجمن مفاهیم پایه و واژه های معماری
    پاسخ: 1
    آخرين نوشته: 12-09-2011, 15:55
  3. اسید نیتریک
    توسط persian_land در انجمن مهندسی شیمی
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 26-08-2011, 04:59
  4. مادر و دختر قربانی اسید پاشی
    توسط ...baran در انجمن اخبار ایران
    پاسخ: 3
    آخرين نوشته: 09-08-2011, 03:50
  5. فلوکولاسیون چیست؟
    توسط vahid در انجمن سرامیک
    پاسخ: 1
    آخرين نوشته: 10-06-2011, 18:52

کاربران دعوت شده به این تاپیک

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
درباره ما

انجمن علمی فصل تازه از سال 1390 شروع به فعالیت نموده و بخش اعظمی از فعالیت های خود را به مسائل علمی و بخشی را به تفریح و سرگرمی اختصاص داده است.

ارسال پیام به مدیر سایت
دوستان ما
لینک های مفید
ابزار ها
session بارگذاری مجدد کد امنیتی مندرج در تصویر را وارد کنید: